Archieffoto 2022
Archieffoto 2022 Foto: de Hattemer

Veel activiteiten tijdens Oranjefeesten 2023

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De Hattemer Oranjevereniging (HOV) heeft ook dit jaar een gevarieerd programma voor jong en oud rondom Koningsdag samengesteld.

Het begint allemaal op vrijdag 21 april met de Koningsspelen op de basisscholen. Op zaterdag 22 april zal op het terrein van de Albert Heijn weer de bekende wedstrijd “Hattem bakt oranje” worden georganiseerd, samen met diverse activiteiten.

Koningsnacht (woensdag 26 april) is er op de Markt live muziek vanaf 17.30 uur, waar iedereen kan genieten van twee leuke bands. “Dus na het winkelen gezellig het terras op, dat wordt gegarandeerd een feestje”, aldus het HOV-bestuur.

Het programma op Koningsdag speelt zich hoofdzakelijk in de binnenstad af. Om 9.00 uur vindt onder begeleiding van de scouting de aubade plaats op het podium op de Markt. De gezellige kleedjesmarkt is weer rondom de kerk. En voor de leden is er de gehele dag een gratis kopje koffie/thee te verkrijgen tegen inlevering van de bon uit het programmaboekje. Op de Molenbelt, Noordwal en een deel van de Kerkstraat zal een ‘Koningsontbijt’ plaatsvinden. Daarnaast is er de hele dag muziek en vermaak voor jong en oud in de straten van de binnenstad, met muziekpodia op de Markt, bij de pomp en bij De Kruusing.

De meeste winkels zijn geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur en er zijn diverse kraampjes in het centrum. De oldtimers nemen ’s middags bezit van het Kerkplein en maken aansluitend een rondrit.

Voor de senioren is er in De Bongerd weer wat lekkers en een gezellig optreden. De bewoners van Het Baken en Buitenhof, zijn welkom in de Hof van Blom voor een gezellige middag.

Voor de jeugd is er in deze week genoeg te doen. Zo organiseert de HOV samen met de buurtsportcoaches van HUB Hattem een Mega Springfestijn in De Marke en er is ook een gezellige feestochtend bij ‘t Dijkweitje, voor de allerkleinsten.

Versier je straat

Het lijkt een traditie te gaan worden, de strijd om de origineelst versierde straat van Hattem met Koningsdag. Na het succes van voorgaande jaren roept de HOV alle inwoners van Hattem op om ook dit jaar hun straat te versieren. De mooist versierde straten worden beloond. Met als hoofdprijs; een buurtbarbecue t.w.v. € 300,-. Meedoen? Het complete programma en meer leuke acties, zijn te vinden in het programmaboekje die wordt verspreid onder de leden. Nog geen lid? Meld je aan via www.hattemeroranjevereniging.nl. Hier kun je je ook aanmelden als vrijwilliger. De HOV is nog op zoek naar bestuursleden en vrijwilligers die de schouders eronder willen zetten om ook in 2024 een fantastische feestweek te organiseren.