Afbeelding
.

Zonnepark op de voormalige vuilstort

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Het college wil met de gemeenteraad van Hattem in gesprek over het initiatief voor een Zonnepark op de voormalige vuilstort. Aanleiding is dat het bestuur van PoweredbyHattem heeft aangegeven dat men verder wil met dit initiatief en graag wil weten van de gemeente welke stappen gezet moeten worden om (planologische) goedkeuring te krijgen voor het zonnepark.

Energiecorporatie PoweredbyHattem deed dit in een bestuurlijk overleg over het initiatief dat bedoeld was om de stand van zaken te bespreken en onderling verwachtingen uit te spreken. “Wethouder Siderius heeft in het overleg aangegeven dat het op dit moment nog niet duidelijk is of de gemeente Hattem planologische medewerking wil verlenen aan dit initiatief”, schrijft het college in een informatienota aan de raad. “Het college zal eerst met de raad willen verkennen of er een positieve basishouding is ten aanzien van het initiatief. Het bestuur van PoweredbyHattem hecht belang aan steun vanuit de gemeente en heeft gevraagd om het proces met de gemeenteraad op te starten om zo duidelijkheid te krijgen over het standpunt van de gemeente.”

Het college zal op basis van alle nu beschikbare informatie een bespreking van het onderwerp met de raad voorbereiden. “Aan de hand van deze bespreking willen we de gevoelens en meningen van de Raad peilen over dit initiatief. Op deze wijze proberen we een goed beeld te krijgen van de politieke steun voor het initiatief Zonnepark op de voormalige vuilstort. De raad wordt (in deze sessie) niet gevraagd akkoord te gaan met het initiatief of planologische medewerking te verlenen aan het initiatief. Op basis van de bespreking kan het college bepalen of een (positief) principebesluit steun heeft van de raad.”

In het geval raad en college een positief principebesluit nemen, zal het vervolgtraject worden ingezet richting planologische procedure. “De raad zal in die procedure een definitief besluit moeten nemen. In het geval raad en college geen positief principebesluit nemen, is het aan PoweredbyHattem om te overwegen hoe verder te gaan. Ze kunnen kiezen om het initiatief terug te trekken of om een aanvraag in te dienen en de planologische procedure door te zetten. De gemeenteraad zal in dat laatste geval het plan op inhoud moeten beoordelen en een besluit hierover nemen. Naast de gemeente zal ook de provincie akkoord moeten geven op het plan, in het kader van de vergunning/ontheffing Wet natuurbescherming.” Het college verwacht maximaal twee maanden nodig te hebben om een bespreking met de raad over dit dossier voor te bereiden.