Afbeelding
foto ter illustratie

Wijzigingen openbaar vervoer in Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Per december heeft EBS de bus lijnen overgenomen van Keolis. De lijnen worden uitgevoerd onder de naam RRReis. Tevens is een nieuwe dienstregeling ingegaan.

De lijnen 203 en 204 zijn komen te vervallen en zijn vervangen door de lijn 304.

Deze rijdt tussen de stations Zwolle en Apeldoorn en gaat langs alle tussen liggende plaatsen. De 304 rijdt richting Zwolle op de snelste manier naar het station via de Nieuwe Veerallee. In het weekend is de route via het Katwolderplein.

Om de reguliere buslijnen te ontlasten en de scholieren beter te bedienen zijn er nieuwe scholierenlijnen bijgekomen. Deze lijnen rijden weliswaar niet via Hattem, maar kunnen wel voor ontlasting zorgen op de reguliere lijnen. Het betreft 601 tussen Apeldoorn en Zwolle Deltion, 602 tussen Epe en Zwolle Deltion en 609 tussen Zwolle en Heerde Transferium.

Daarnaast is er de lijn 210. Deze rijdt ook tussen de stations Zwolle en Apeldoorn, tussen Zwolle en Heerde, Epe en Apeldoorn over de snelweg en tussen Heerde en Epe binnendoor. De dichtstbijzijnde halte voor Hattem is bij de carpoolplaats aan de A50 / Hessenweg.

De C1 via de Zuiderzeestraatweg heeft het nummer 301 gekregen. De lijn loopt van Dedemsvaart via Zwolle naar Nunspeet vv. De route is hetzelfde gebleven.

Buurtbus

De bestaande lijn 506, de buurtbus, wordt nog een jaar uitgevoerd door OVRegioIJsselmond en daarna overgenomen door RRReis. Deze bus rijdt overdag op werkdagen. De route van deze bus is Wilsum, IJsselmuiden, Kampen, Zalk, Hattem (via de Vechtstraat, Dorpsweg, Stadslaan (niet op woensdag ivm markt) Nieuweweg, Geldersedijk en weer terug richting Zalk.

Haltetaxi

Een ander recent vervoermiddel is de Haltetaxi. Wanneer de bestemming via overstappen moet worden bereikt en men daardoor lang onderweg is, kan het interessant zijn om een Haltetaxi te bestellen. Bijvoorbeeld als men van Hattem naar het Meidoornplein in Wezep wil, moet je vanaf halte Centrum of Noord, met de 304 naar de IJsselbrug en daar overstappen op de 301 richting Nunspeet. Vervolgens uitstappen in Wezep bij halte Coelenhage en dan lopen naar het Meidoornplein. De Haltetaxi kan worden besteld van bijvoorbeeld halte Hattem Stadslaan naar halte Wezep Meidoornplein. Meer te lezen over de Haltetaxi en het eventueel boeken van een rit kan via de website: haltetaxi.rrreis.nl.

Reisplanner

Voor actuele vertrek- en aankomsttijden en de route is het verstandig om een reisplanner te gebruiken. Wanneer u hulp nodig heeft kunt u altijd met de vervoerder contact opnemen. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met OV-ambassadeurs zij kunnen u verder helpen. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die senioren wegwijs maken in het gebruik van het openbaar vervoer. Dit kan via www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur of telelfoonnummer 038-4540130. Relevante websites: 9292.nl, rrreis.nl, ovregioijsselmond.nl, buurtbuswilsumzalk.nl.