Afbeelding
.

Wethouder bezoekt Warme Kamer

Algemeen

HATTEM – De Open Poort is aangesloten bij het project Warme Kamers. Dit is een initiatief van het Leger des Heils om Nederlanders de gelegenheid te bieden overdag buiten hun eigen huis in een “warme kamer” te verblijven.

Door stijgende energieprijzen zien mensen zich genoodzaakt de verwarming en lampen thuis uit te laten en in de kou in hun eigen huis te leven. Het Leger des Heils wil deze mensen niet in de kou laten zitten en biedt hen een warm onderkomen aan. Om te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen of gewoon een boek te lezen. Onder de naam “Warme Kamers” wil men aan iedereen in de buurt een warme, uitnodigende plek bieden. Wethouder Margriet Brouwer nam vrijdag een kijkje in De Open Poort.

De Open Poort

Als “buurtkerk” heeft de gemeente van De Open Poort zich gemeld bij het Leger des Heils: ook het gebouw van De Open Poort zal als “warme Kamer” fungeren. Iedere dinsdag en vrijdag zijn Hattemers tussen 9.30 en 14.00 uur welkom om in een warme en verlichte omgeving de dag door te brengen. Er is een lunch beschikbaar.

Gasten zijn van harte welkom, ook als men geen lid is van De Open Poort. Dit project draait in eerste instantie tot 31 januari 2023. Dan is er meer zicht op de gevolgen van het instellen van het “energieplafond” door de overheid en de gevolgen voor de individuele huishoudens. Het adres van De Open Poort is: Veldhoeve 1 in Hattem. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: 06-46763621