Afbeelding
Foto: Javier Rodríguez

Argentijnse tenor schittert in Misa Criolla

Algemeen

HATTEM - Huygens Music presenteert in december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.

Een bijzondere reeks concerten. De reeks markeert 15 jaar samenwerking tussen Huygens Music en de Argentijnen. “Verder gedenken wij het 100e + 1e geboortejaar van twee Argentijnse grootmeesters, te weten Ramirez en Piazolla. Naast de Misa Criolla van Ramirez is er ook muziek van Piazolla te horen.”

Woensdag 7 december om 20.30 uur zal er een uitvoering plaatsvinden in Hattem samen met kamerkoor Cantabile, onder leiding van Hans Tijssen. Multi-instrumentalisten Alvaro Pinto en Daniel Morcos zullen het Huygens Consort en tenor Javier Rodríguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering.

De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij koor- en wereldmuziekminnend Nederland. De Mis – hoewel religieuze muziek – heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt deze kerkmuziek zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek te horen. Maar in dit avondvullende programma is nog meer te horen: naast de diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem maakt u kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van de Argentijnen.

Voor meer informatie over de volledige concerttour en voorverkoop van kaarten kunt u terecht op www.huygensmusic.nl.