Afbeelding
Foto: .

Eenmalige vertoning Oerijssel - Winterwende

Algemeen

ZALK - De regionale docufilm Oerijssel Winterwende komt op vrijdag 16 december naar Zalk. Daar vindt een eenmalige voorstelling van de film plaats, op de deel van een oude boerderij op Landgoed Buckhorst. Er is plaats voor slechts 70 personen, aanvang 20.00 uur.

Winterwende is het tweede deel van het tweeluik Oerijssel, gemaakt door Geertjan Lassche uit Rouveen in opdracht van stichting Onder de Boompjes. Hoofdpersoon in de Oerijssel-films is radio- en tv-maker Margje Fikse. Zij groeide op in Hattem, verhuisde naar Amsterdam en besloot terug te keren naar haar geboortegrond langs de IJssel. Daar gaat ze op ontdekkingstocht naar het diepere volksgeloof van de bevolking van Oost-Nederland.

Angstige verhalen

In Winterwende ontmoet Margje bewoners van de IJsselstreek met bijzondere oerverhalen, bijvoorbeeld over wichelroedes en angstige volksoverleveringen. Zo stuit Margje op de oeroude sage Derk met de Beer, ook bekend als Derk met de Honden. Ze probeert de oorsprong ervan te achterhalen en doet geheimzinnige ontdekkingen. Dan keert het lot zich tegen haar... Zou er een verband zijn?

Toegangsprijs is 15 euro per persoon, inclusief koffie, thee of warme chocolademelk met wat lekkers. Aanmelden kan via: info@souslesarbres.nl. Vermeld uw volledige naam, telefoonnummer, emailadres en het aantal personen waarvoor u reserveert. “Verder geldt: we zitten op een eenvoudige houten bank. Zorg zelf voor warme kleding, een zitkussen of dekentje en eventueel hapje en drankje. Na uw aanmelding volgt nadere informatie per e-mail.” Kijk ook op: www.souslesarbres.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding