Afbeelding
.

Pannakooi geopend

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Vorige week woensdag opende wethouder Margriet Brouwer samen met Hattemse jongeren een nieuwe pannakooi achter MFC De Marke. 

De pannakooi kwam er op initiatief van (de aanwezige) jongeren en werd mogelijk door goede samenwerking. Het lokale Sportakkoord en NTP hebben het financieel mogelijk gemaakt. Bij de opening leerde een freestyle voetballer van Street Skills de jongeren trucjes tijdens een workshop.

Wethouder Margriet Brouwer vindt de pannakooi een mooi initiatief: “De jongeren hebben zelf aangegeven dat ze hier behoefte aan hebben. En met de hulp van De Marke, de buurtsportcoaches en de Sportkoepel zijn ze aan de slag gegaan om hun plan waar te maken. Het is een goed voorbeeld van hoe je door samenwerking tot een mooi resultaat kunt komen. Ik hoop dat Hattemse jongeren er veel plezier van gaan hebben en dat ze de uitdaging aangaan om de geleerde trucjes te oefenen!”

Lokaal Sportakkoord

De pannakooi is gerealiseerd met het lokale Sportakkoord. Sportkoepel Hattem, Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, buurtsportcoaches, maatschappelijke organisaties en de gemeente hebben samen een lokaal sportakkoord opgesteld. In dit akkoord stellen ze zichzelf een aantal doelen op het gebied van sport. De kern van het akkoord is samenwerking tussen de betrokken partijen. Ze vinden dat iedereen mee moet kunnen doen met sporten. Verder werken ze onder andere aan een positieve sportcultuur en de bewegingsvaardigheden van kinderen. Hattem ontvangt jaarlijks 10.000 euro van de Rijksoverheid om het akkoord uit te voeren.

Dien ook een aanvraag in

Sportverenigingen en andere initiatiefnemers kunnen ook een aanvraag doen bij het Sportakkoord. Voor meer informatie kunnen zij kijken op de website van de gemeente (https://bit.ly/SportakkoordHattem) of contact opnemen met de penningmeester van de Sportkoepel: penningmeester@sportkoepelhattem.nl.