Afbeelding
Foto: De 4e bijeenkomst vindt plaats in het kerkgebouw van de Christelijke Gereformeerde Kerk, Korte Kerkstraat 8 in Hattem

Lezingenserie ‘Help, mijn geloof loopt vast!’

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO- De Theologische Universiteit Apeldoorn en de werkgroep Geloof het zelf! organiseren een lezingenserie met als overkoepelend thema ‘Help, mijn geloof loopt vast!’. 

In de lezingen wordt dieper ingegaan op een viertal aangevochten kernzaken: heiliging, kerkelijke eenheid, groei in het geloof en uitverkiezing.

Donderdag 17 november behandelt Prof. dr. W. van Vlastuin ‘Eenheid gaat ‘m niet meer worden’, over kerkelijke eenheid. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Herv. Kerk, Kerkstraat 2a, te Wapenveld.

Donderdag 24 november spreekt prof. dr. H. van den Belt over ‘Groeien? Ik sta al jaren droog’, over geloofsgroei. Deze avond is in het Kerkgebouw van de geloofsgemeenschap Luctor Et Emergo, Mheneweg Noord 1, te Oldebroek. 

De derde avond heeft prof. dr. H.J. Selderhuis het over: ‘Morgen wordt het ook niks’ – over heiliging. Dan bent u welkom in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Het Noorderlicht, Mariënrade 1, Wezep. 

Donderdag 26 januari is de vierde bijeenkomst in het kerkgebouw van de Christelijke Gereformeerde Kerk, Korte Kerkstraat 8 in Hattem. Dr. R.T. te Velde bespreekt dan het thema ‘Om hopeloos van te worden’, over de uitverkiezing.

“De vier inleiders hebben zich in het verleden bezig gehouden met het probleem waarover ze het gaan hebben. Ze hebben er ook over gepubliceerd en hun publicaties vinden tot op de dag van vandaag aftrek. In hun inleiding zullen zij refereren aan hun publicatie en het belang van de boodschap daarin heroverwegen en de luisteraars ‘voedsel’ meegeven voor onderweg.”

Na de inleiding is er gelegenheid met de spreker en met elkaar in gesprek te gaan. Tevens zal medewerking worden verleend door verschillende muziekgezelschappen. Aanmelden via helpmijngelooflooptvast@outlook.com onder vermelding van welke avond(en) en het aantal personen. De avonden beginnen om 19.45 uur. De toegang is vrij. Verdere informatie is te vinden op https://www.tua.nl/nl/agenda/helpmijngelooflooptvast.