Afbeelding
Foto: .

Lezing over Daendels

Algemeen

HATTEM- Op donderdagavond 6 oktober wordt van 19.30 – 21.00 uur in de bibliotheek in Hattem het verhaal verteld van Herman Willem Daendels. Daendels (1762-1818) is een bekend historisch figuur in Hattem.

Het levensverhaal van Herman Willem Daendels klinkt als een spannend boek. Gerard Libert, stadsgids in Hattem, houdt de lezing. Over Daendels zegt Gerard Libert: “De gedreven patriot uit Hattem raakt in allerlei intriges verzeild en wordt in 1788, op straffe van de dood, verbannen uit Gelderland. Dan begint het turbulente leven van de ijzervreter en houwdegen pas echt. Een daadkrachtig man met een missie. Bewonderd en verguisd. So fiv als buspoeder, een ware Geldersman.”

Bibliotheek Noord-Veluwe en Historische Vereniging Heemkunde Hattem organiseren deze lezing gezamenlijk. Kosten bedragen 3,50 euro voor leden van de bibliotheek of Historische vereniging Heemkunde Hattem, 7 euro voor een lid en 1 introducé, 5 euro voor niet-leden. Aanmelden: via de website www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.

!