Wethouder Tjitske Siderius
Wethouder Tjitske Siderius Foto: ETAGE13

Opvoeden: best ingewikkeld!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Beste Hattemer,

Vol goede moed ging ik met de vier- en vijfjarige naar het zwembad voor de eerste zwemles ná de zomervakantie. De eerste schoolweek zat er net op. Uit voorzorg had ik ze wat snoep in het vooruitzicht gesteld als ze goed naar de zwemjuf zouden luisteren. Het eerste obstakel was het toegangspoortje waar de vierjarige per sé overheen wilde klimmen. Dat lukt niet. Een krijsend kind in de hal van het zwembad tot gevolg. De vijfjarige werd vervolgens naar de kleedkamer gedirigeerd voor een omkleedsessie (lees: worsteling) om hem in de juiste dino-zwembroek te krijgen. Tijdens het loopje naar het bad begon de strijd: hij wil niet van de glijbaan, de zwemjuf was niet leuk, zijn haren mogen niet nat worden, de andere kinderen zijn stom... Nog steeds met het gekrijs van de vierjarige als achtergrondmuziek. Toen bij de vijfjarige indaalde dat hij toch echt in het bad moest gaan, zette meneer het ook op een krijsen. Onverrichter zake keerden we terug naar huis. Geen snoep. Wel een hysterische moeder.

Opvoeden: best ingewikkeld.

Van 3 tot en met 9 oktober is de Week van de Opvoeding. In deze Hattemer vind je daarom de opvoedkrant, een krant voor iedere opvoeder. Het thema is dit keer ‘samen delen, samen weten’. Kinderen opvoeden is fantastisch, maar is niet altijd makkelijk. Daarom is het fijn als je soms wat hulp hebt. Of gewoon een luisterend oor. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer. In de opvoedkrant vind je allerlei leuke en interessante informatie, activiteiten en uitnodigingen voor bijvoorbeeld samen apenkooien met de buurtsportcoaches van Hub Hattem óf een workshop over het opvoeden van peuters. Zien we elkaar daar?

En heb je een steuntje in de rug nodig bij het opvoeden of wil je gewoon je hart luchten? Je bent altijd van harte welkom bij ons Centrum voor Jeugd en Gezin!

Hartelijke groet,

Tjitske Siderius

Wethouder Jeugd