Afbeelding
Foto: .

College ontbijt in de Dijkpoort

Algemeen

HATTEM – Vorige week stond de lange Dijkpoort-tafel gedekt voor een ontbijt met het nieuwe college van burgemeesters en wethouders. Traditiegetrouw ontvangt Edith de Jong het college jaarlijks voor een terug- en vooruitblik.

Haar taak om de Dijkpoort tot ‘levend en dynamisch erfgoed te maken’ is ruimschoots geslaagd: alle basisscholen hebben les in de Dijkpoort. De Jong geeft ‘Poortlessen’ kunstbeschouwing aan leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Sinds vorig jaar kwam daar een groep Syrische leerlingen bij. De kleuters hebben en les en maken een tekening die 8 jaar bewaard blijven, om er in groep 8 ene eind werk mee te maken, en voor groep 5/6 is er een Hanzeles met een LAB boven in de toren waar alle Hanzeproducten van toen zelf onderzocht worden. Daarnaast zijn er muziek- en poëzieavonden en sluit de Dijkpoort aan bij de lokale activiteiten. Ook kan er getrouwd worden in de Dijkpoort.

“Alle portefeuilles van het college bleken samen te komen in de Dijkpoort: van vrijwilligers tot recreatie, monumentenzorg en onderwijs, kunst en cultuur, erfgoed en nieuwkomers. Maar vooral zijn we verheugd als de Hattenmers zelf op de open zaterdagen in de poort komen en verzuchten hoe mooi het is dat ze naar binnen kunnen.” Tijdens het ontbijt vond er een levendige uitwisseling plaats tussen deze ervaringen, ideeën, onderwerpen en de Dijkpoort, als echte verbinder.