Afbeelding
.

Open Huis Biljartvereniging Dos Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Elk jaar organiseert de NOC*NSF een week waarin landelijk sportverenigingen demonstraties en open dagen organiseren om sportiviteit te promoten. Ook Hub Hattem doet mee; samen met scholen, sportverenigingen en instellingen werkt Hub Hattem aan een gezonde en actieve leefstijl voor alle inwoners in de gemeente Hattem.

Biljartvereniging DOS in Hattem doet ook mee. Op zaterdag 24 september opent DOS Hattem haar deuren. “Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met onze biljartvereniging.
Er zijn bij onze vereniging biljarters van uiteenlopend kwaliteitsniveau. Een aantal van deze leden zal op deze dag demonstraties verzorgen en vragen beantwoorden van bezoekers. Ook zal er een KNBB bondsarbiter aanwezig zijn om het e.e.a. toe te lichten over de spelregels.”

Biljarten op elk niveau.
Ben je een geoefende biljarter of ben je in het verleden, toen de kroegen nog een biljarttafel hadden, in aanraking geweest met dit spelletje? Kom eens langs op de open dag. Je zult merken dat je snel wordt opgenomen in onze gezellige biljartclub. “Er wordt vaak gezegd: ‘Biljarten is voor oudere mannen’. Niets is minder waar. Er zijn ook verschillende dames die lid zijn van onze biljartvereniging..

Het is waar! Veel jongeren zie je op de biljartclubs tegenwoordig niet meer. Dat komt ook doordat de meeste cafés het biljart uit de zaak hebben verbannen. Soms zie je nog een poulebiljart, maar ook die verdwijnen steeds meer. Dat is jammer, want niet voor niets is er een spreekwoord dat zegt. Jong geleerd oud gedaan. En dat geldt zeker ook bij biljarten. Wil je het eens proberen? We hebben een oefenbiljart beschikbaar. En ook zijn er bij ons altijd mensen beschikbaar die je willen begeleiden bij de eerste basisbeginselen.”

Uitlaatklep
In veel opzichten vervult biljartvereniging DOS, naast de mogelijkheid om mee te doen aan regionale bondswedstrijden, ook een sociale functie. Het maakt niet uit of je goed kunt biljarten of een beginner bent. Net gepensioneerden vallen soms direct in een leegte. Biljarten in clubverband brengt dan uitkomst. “Je speelt bijna altijd tegen iemand van je eigen niveau. Maar er zijn ook genoeg betere biljarters die met jou een spelletje willen aangaan en je kunnen adviseren en daarmee de kunst van het spelletje doen verbeteren. Maar wil je alleen voor de gezelligheid andere mensen ontmoeten en daarbij een balletje stoten, dan kan dat natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat je in beweging bent. Je hoeft voor deze sport niet extreem fit te zijn. Als je bij de biljarttafel kunt komen en een keu vasthouden, kun je ook biljarten. Het zou geweldig zijn om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, kennis te laten nemen van de biljartsport. Want sport is goed voor iedereen. Zo houden we Hattemers in beweging.”

Het open huis is op zaterdag 24 september van 10.00 uur tot 17.00 uur. Biljartvereniging DOS Hattem: Veenburgerweg 15, 8051 CG Hattem.