Afbeelding
Foto: .

Kaartverkoop Misa Criolla van start

Algemeen

HATTEM- In de maand december verzorgt Huygens Music een 7-tal concerten waarin de Misa Criolla centraal staat. In 2020 en 2021 zouden de Argentijnse vrienden van het Huygens Vocaal Ensemble al langskomen, maar corona gooide roet in het eten. De vooruitzichten voor dit jaar zijn beter.

“Extra bijzonder ditmaal omdat we ook het geboortejaar van twee grote Argentijnse componisten herdenken. Zowel Ramirez, componist van de Mis Criolla, als Piazolla zouden dit jaar 100 zijn geworden. Het belooft dit jaar dan ook een echte Argentijnse happening te worden met een concertprogramma waarin werken van beide componisten te horen zijn.”

Javier Rodríguez zal als tenor schitteren in de Argentijnse hitmis van Ramirez. Hij zal worden bijgestaan door zijn twee Argentijnse vrienden en multi-instrumentalisten Daniel Morcos en Mauricio Achem. Samen met de koren van Huygens Music staan zij gerant voor een daverende uitvoering van de Misa Criolla. In de concerten zijn de Argentijnen en de koren ook solistisch te horen en zal naast Argentijns repertoire ook Europese kerstmuziek worden uitgevoerd. Een avond waarin Argentijnse folklore en Europese klassieke muziek elkaar ontmoeten.

Op 2,3 en 7 december zijn er uitvoeringen in Diepenveen, Epe en Hattem. Later in december zijn ze nog te horen in Beekbergen, Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Info en kaartverkoop via: www.huygensmusic.nl