Afbeelding
Foto: .

Wildobservatie De Dellen

Algemeen

REGIO - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen nodigen u uit om op zaterdag 27 augustus 2022 wild te gaan spotten op De Dellen. 

De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 18.30 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
  • Deelname: 12,50 euro p.p., donateurs 7,50 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Opmerking: doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100% wildgarantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan. 
  • Tip van de boswachter: trek donkere (en warme) kleding aan, draag geen parfum en neem een verrekijker mee.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies