Afbeelding
.

Bieb maakt zomervakantie extra leuk

Algemeen

HATTEM- De Bibliotheek Noord-Veluwe maakt de komende zomervakantie extra leuk voor kinderen. De bieb pakt namelijk uit met een aantal verrassende activiteiten zoals een les muziek maken als een echte DJ en een speciale zomerchallenge.

Om met dat laatste te beginnen, alles draait hierbij om de interactieve Zomerchallenge-poster. Op deze poster staan tien toffe challenges en leesopdrachten, waar de kinderen thuis of in de bibliotheek mee aan de slag kunnen. De poster is gratis en kan vanaf 18 juli worden opgehaald in alle bibliotheken van de Noord Veluwe.

DJ-workshop

In de bibliotheek van Hattem kunnen kinderen zich in de zomervakantie muzikaal uitleven. Daar wordt voor kids van 7 tot en met 12 jaar een DJ-workshop gehouden. Tijdens deze workshop leren de deelnemers de basisbeginselen van het draaien en wie weet wordt de nieuwe Martin Garrix ontdekt!

Alle kinderen krijgen een eigen dj-set en kunnen zelf creatief en muzikaal aan de slag. Hoe mix je twee nummers aan elkaar? Wat is beatmatchen? Hoe werkt scratchen? De kinderen leren het tijdens de workshop door vooral veel zelf te doen. In de finale draait een aantal talenten voor de hele groep en zorgt dat het dak van de bieb eraf gaat. Deze workshop wordt op donderdag 28 juli van 9.30 uur

tot 10.30 uur en van 11.00 uur tot 12.00 uur voor 2 groepen gehouden. De kosten bedragen 5 euro per deelnemer. Aanmelden kan via www.bibliotheeknoordveluwe.nl.