Afbeelding
Foto: Eefje de Boer

Eefje de Boer wint internationale studiereis

Algemeen

HATTEM- Eefje de Boer uit Hattem is geselecteerd voor internationale studiereis naar Duitsland.

Eefje de Boer, leerling uit 5 vwo op het Carolus Clusius College, vertrekt 5 juli voor 4,5 week naar Duitsland. Daar volgt ze met andere leerlingen (280 leerlingen uit 80 landen) een divers programma waarbij ze wordt ondergedompeld in de Duitse taal en cultuur. Eefje is voorgedragen door haar docent Duits op het CCC vanwege haar excellente prestaties voor het vak Duits.

De voordracht van haar docent alleen was niet voldoende. Er volgde een selectieprocedure waarbij Eefje uiteindelijk Ć©Ć©n van de twee Nederlandse leerlingen is die mee mag op deze internationale studiereis. De reis wordt volledig gefinancierd door de Duitse overheid. Na afloop volgt een reĆ¼nie in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag.

Eefje en haar medereizigers verblijven de eerste vijf nachten in Bonn daarna reizen ze door naar Gƶppingen, waar ze 2 weken bij een gastgezin verblijven en met hun gastbroer of ā€“ zus meegaan naar school. Daar volgen ze de reguliere lessen en een apart lesprogramma met aandacht voor het land, de natuur en cultuur, maar ook voor de geschiedenis, politiek, economie en sport. Tijdens alle activiteiten is de voertaal Duits. Vervolgens logeren ze een week in MĆ¼nchen en een week in Berlijn.