Afbeelding
Foto: Van links naar rechts: Jan Ras, voorzitter, Bob Beek, Herma Rodermond en Brit van Rijssen (voorzitter

Bob Beek benoemd tot Paul Harris Fellow

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- De bestuurswisseling van Rotaryclub Hattem-Heerde nam dit jaar een verrassende wending. Voor de aftrap van het nieuwe clubjaar richtten de voorzitters, Jan Ras en Brit van Rijssen, het woord tot Rotarylid Bob Beek. Hij werd tot zijn grote verrassing benoemd tot Paul Harris Fellow.

De Paul Harris Fellow Award is vernoemd naar de oprichter van de wereldwijde Rotary-organisatie en wordt toegekend aan leden die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Rotary-organisatie in al haar facetten. Binnen Rotaryclub Hattem-Heerde, die in 1976 is opgericht, is dit pas vijf keer eerder voorgekomen. Een uitzonderlijke gebeurtenis dus.

Totaal onverwacht

Bob Beek was enorm verrast dat hem de Paul Harris Fellow Award werd toegekend. De voorzitters noemden hem in hun speech hĆ©t voorbeeld van een betrokken en gewaardeerd Rotarylid: eind dit jaar al een halve eeuw Rotarian en in die periode oprichter en voorzitter van Rotaryclub Nunspeet, sinds 1997 lid van Rotaryclub Hattem-Heerde, en daarnaast al jaren zeer actief in tal van commissies. Zoals: de community service commissie (iets betekenen voor de plaatselijke gemeenschap), de fellowshipcommissie (bevorderen van onderlinge vriendschap) en de vocational commissie (hoe kan ik de beginselen van Rotary in werk of andere activiteiten bevorderen?). ā€œDaarnaast was Bob een zeer enthousiast medeorganisator van het Uiterwaarden Golfproject, dat het komende Rotaryjaar weer opnieuw wordt georganiseerd. Dit is een fondsenwervend project waarvan de opbrengst ten goede komt van goede doelen. Kinderboerderij het Dijkweitje is bijvoorbeeld een aantal jaren geleden met de opbrengst van dit golfproject opgestart. Daarnaast heeft Bob in 2009 een team van young professionals begeleid op een zes weken durende reis naar BraziliĆ« voor de uitwisseling van ideeĆ«n vanuit hun professie met Braziliaanse clubs. Een heel intensief traject!ā€

ā€œBob is ondanks zijn gevorderde leeftijd een man die niet snel het woord ā€˜neeā€™ zal laten horen, als hem iets wordt gevraagdā€, zo memoreerde de voorzitters. Bob toonde zich blij verrast en na het opspelden van de Award en de overhandiging van een feestelijk boeket werd door de aanwezigen een toost op hem uitgebracht.