Afbeelding
.

Inloopconcert Cantabile

Algemeen

HATTEM- Op enkele zaterdagen in de zomer is de Grote Kerk in Hattem open voor publiek. Het Hattems Vocaal Ensemble Cantabile maakt daar graag een keer gebruik van en wel door op zaterdag 9 juli twee inloopconcerten te geven om respectievelijk 11.00 en 13.00 uur.

Voor muziekliefhebbers een reden om een bezoek aan ‘de stad’ te verrijken met een halfuurtje luisteren naar hedendaagse en oudere klassieke zangstukken. Voor het koor een openbare repetitie en een mooie gelegenheid om delen van het najaarsconcert op 1 oktober alvast eens te laten klinken. Voor geïnteresseerde zangers in de regio, ook enthousiastelingen zonder veel ervaring en bij voorkeur bas of tenor, een kans om eens (anoniem) aan te schuiven bij een repetitie van dit koor, dat gewoonlijk haar repetities heeft op woensdagavond in de Emmaüskerk.

Op het programma van dit inloop-oncert staan o.a. werken van Elgar, Whitacre, Finzi én van de dirigent van Cantabile: Hans Tijssen, die dit jaar zijn zesde lustrum viert als “allround” musicus.

Instappen in het koor, ook eventueel op projectbasis, zou goed kunnen na de zomervakantie. Meedoen aan het najaarsconcert is dan waarschijnlijk niet meer haalbaar, maar wel de voorbereiding op de uitvoering van de Misa Criolla van Ramirez in december.