Afbeelding
.

Zomerfestijn voor alle kinderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Van 15 tot 25 augustus vindt het Hattems Zomerfestijn plaats. Dit festijn wordt georganiseerd door de gemeente Hattem in samenwerking met de buurtsportcoaches van HUB Hattem. Speciaal voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn er allerlei leuke activiteiten en workshops.

Zomerfestijn

Het initiatief voor het kinderfeest komt van de gemeente Hattem in samenspraak met de basisscholen. ā€œDe zomervakantie is het moment voor kinderen om lekker te ontspannen en spelen. Helaas is het niet in alle gezinnen mogelijk om regelmatig op pad te gaan naar bijvoorbeeld een pretpark of om een middagje te gaan zwemmen. Tevens hebben we als gemeente middelen gekregen om de achterstanden die opgelopen zijn vanwege corona bij kinderen tegen te gaan. Daarom organiseren we het Hattems zomerfestijn met allerlei leuke en educatieve activiteiten. Het evenement is nadrukkelijk bedoeld voor Ć”lle kinderenā€, aldus wethouder Martijn Hospers. De gemeente Hattem besteedt de gelden die zijn ontvangen vanuit Nationaal Programma Onderwijs op diverse manieren. Het Zomerfestijn is een van onderdelen die subsidie vanuit deze pot ontvangt.

Doel is om alle kinderen, dus ook de jeugd uit minima gezinnen een leuke tijd te bieden in de zomervakantie. Ook wil de gemeente graag kinderen met een taalachterstand ondersteunen. In de zes weken dat kinderen niet naar school gaan, zakt het taalniveau terug. Naast alle leuke activiteiten heeft het Zomerfestijn dus ook een licht educatief karakter.

Ochtend- en middagprogramma

In de ochtend zijn er creatieve workshops, zoals graffiti, dans- en musicallessen, robotica of je eigen TikTok opnemen samen met Joran Beeftink. Het middagprogramma is sportief en in samenwerking met de buurtsportcoaches. Denk daarbij aan activiteiten zoals een waterstormbaan en een obstacle run. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom De Marke. Er is een apart ochtend- en middagprogramma. De kinderen lunchen thuis. Op donderdag 25 augustus staat een spetterende afsluiting van het Zomerfestijn gepland. In de week van 4 juli krijgen alle kinderen op school een flyer waar het programma op staat en de wijze van aanmelden. Meedoen kost niks.

Vrijwilligers

De gemeente is nog op zoek naar Hattemers die willen helpen bij het Hattems Zomerfestijn. Het gaat bijvoorbeeld om het ondersteunen van de workshopleiders, het klaarzetten van limonade en snacks en het klaar zetten van de workshopruimte en helpen opruimen. Inwoners die interesse hebben kunnen mailen naar zomerfestijn@hattem.nl.