Afbeelding
.

Sponsorloop en minimarkt voor renovatie schoolplein

Algemeen

HATTEM – De Kinderraad van basisschool Het Palet organiseerde vorige week een sponsorloop en een minimarkt. 

Doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor de renovatie van het schoolplein. Het startsein voor de sponsorloop werd gegeven door burgemeester Marleen Sanderse, die door de leerlingen persoonlijk was uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Op het vrolijk versierde plein aan de Dorpsweg stonden kraampjes met kinderboeken, speelgoed en lekkernijen. Er was van te voren al flink wat verzameld en gebakken door kinderen en ouders, zodat er volle kramen stonden met voor een ieder wat wils. De kinderen werden tijdens de sponsorloop fanatiek aangemoedigd door veel ouders en andere belangstellenden. Na afloop was er voor iedere loper een flesje water en een lekkere appel, met dank aan Albert Heijn en een andere lokale supermarkt.

Ook het team van Het Palet is door de ouders van de leerlingen gesponsord en was de hele week al druk aan het rennen, wandelen en fietsen. Zij legden samen maar liefst 1100 km af.

De opbrengst van al deze acties is bestemd voor de renovatie van het schoolplein. In het voorjaar is er al een begin gemaakt met het opknappen van het kleuterplein. Zo werd er onder andere een mooi nieuw klimtoestel op het kleuterplein geplaatst. Vorige maand heeft het Hattemse bedrijf TrafficSupply het hele plein voorzien van mooie nieuwe belijningen, hinkelpaden en (verkeers)borden.

Afbeelding