Afbeelding
.

Informatiebijeenkomst Hanzejaar 2023

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - In 2023 wordt het Hanzejaar georganiseerd door de negen Nederlandse Hanzesteden. En dus ook in Hattem. 

ā€œHet wordt een jaar waarin we extra betekenis geven aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. Gisteren, vandaag en de toekomst ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Vanuit de rijke historie worden nieuwe oplossingen bedacht voor vandaag en morgen. En daarbij wordt ambitie en lef getoond, zoals de Hanzesteden en hun bewoners dat al meer dan 800 jaar doen.ā€

Historie

ā€œMet het Hanzejaar willen we samen met onze ondernemers en inwoners in 2023 een momentum en dynamiek creĆ«ren. Daarbij gaan we onze gezamenlijke historie nog meer als inspiratiebron gebruiken, als basis voor een stevige toekomst. Verbinding en samenwerking hebben ons groot gemaakt en zijn ook de basis voor de toekomst. We willen ervoor zorgen dat we als makers/ ondernemers en inwoners van de Hanzesteden trots zijn. Trots op onze historie en trots op wat die historie ons gebracht heeft: onze 9 Nederlandse Hanzestedenā€, aldus Sonja Schultz - van de Laar, coƶrdinator van het Toeristisch Informatie Punt in Hattem.


Oproep
Om tot een succesvol jaar te komen, is een goede voorbereiding van belang. ā€œAchter de schermen werken we hard aan het programma, met een werkgroep in Hattem, maar ook vanuit de bestaande Hanzesteden samenwerking. Op het programma staan tot nu toe onze Hattemse evenementen, maar ook activiteiten in samenwerking met andere Hanzesteden. Om het jaar tot een echt succes voor Hattem te kunnen maken hebben we de input en de inzet nodig van diverse culturele en maatschappelijke organisaties in Hattem, die invulling willen geven aan een mooi programma in 2023.

We roepen daarom (binnenstad)ondernemers, recreatieondernemers, culturele en maatschappelijke organisaties op om met ons mee te denken. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar verenigingen die een voorstelling in het thema Hanze zouden willen doen, of leuke samenwerkingen tussen de verenigingen. Maar ook vragen we ondernemers om mee te denken over leuke acties en activiteiten, het ontwikkelen van Hanzeproductenā€, geeft Sonja aan.

Bijeenkomst

Ondernemers en verenigingen zijn van harte welkom bij de informatiebijeenkomst op dinsdag 14 juni om 19.30 uur in het Stadhuis. De bijeenkomst wordt verzorgd door de werkgroep Hanzejaar 2023, Visit Hattem en Nienke Nijboer, projectleider bij Hanzesteden Marketing en gemeente Hattem.

ā€œVoor de organisatie van dit mooie jaar zijn we ook op zoek naar ondernemers die dit samen met ons financieel mogelijk willen maken. Ben jij een ondernemer die zijn naam aan een van de activiteiten in dit jaar wil verbinden? Ook dan horen we heel graag van jeā€, besluiten de initiatiefnemers.