Wensambulance, Tonnie, Ajax, Arena
Wensambulance, Tonnie, Ajax, Arena Foto: Mariska Haaima

Met wensambulance naar de Arena

Algemeen

HATTEM ā€“ Het was een dag om nooit te vergeten voor Tonnie van der Voorn. Vorige week ging eindelijk zijn langgekoesterde wens in vervulling toen de medewerkers van Stichting Veluwse Wens Ambulance hem ophaalden voor een rondrit door de Arena in Amsterdam.

ā€œIk heb een superdag gehadā€, vertelt een enthousiaste Tonnie (68) daags na zijn bezoek aan de Arena. Vanwege zijn aandoening kan de Hattemer niet lang zitten. Op zeventienjarige leeftijd werd Tonnie voor het eerst geconfronteerd met de eerste verschijnselen van de spierziekte laterale sclerose (LS). Als gevolg van deze ziekte gaat zijn gezondheid steeds verder achteruit. Toen thuis wonen niet meer mogelijk bleek, omdat lopen niet meer ging, verhuisde Tonnie naar De Bongerd.

Zijn hele leven is hij al een grote fan van landskampioen Ajax. Tonnie was ooit een keer in voormalig stadion De Meer van Ajax geweest, maar nog nooit in de Arena.

Met behulp van de Stichting Veluwse Wens Ambulance kon Tonnie comfortabel in Amsterdam komen. Onder leiding van een gids werd het stadion, de kleedkamers en het Ajax-museum bekeken. Als klap op de vuurpijl ontving Tonnie uit handen van Ronald de Boer een waardevol souvenir aan zijn bezoek aan de Arena.


ā€œHet was een dag met een gouden randjeā€, aldus de vrijwilligers van de Wens Ambulance. De dag werd afgesloten met een zonnige picknick aan het Veluwe meer. ā€œIk heb er ontzettend van genoten. Het was een dag om nooit te vergetenā€, besluit Tonnie.

Wensambulance, Tonnie, Ajax, Arena
Wensambulance, Tonnie, Ajax, Arena
Wensambulance, Tonnie, Ajax, Arena