Afbeelding
.

Juryleden bezoeken Icoonproject Veldhoeve

Algemeen

HATTEM – De juryleden van de Challenge Groene Icoonprojecten zijn maandagmorgen op bezoek geweest om het project Veldhoeve met eigen ogen te aanschouwen.

Gelderland krijgt negen Groene Iconen in steden en dorpen. Eén daarvan is in Hattem. Het project voor de aanleg van een groene zone aan de Veldhoeve behaalde een zevende plaats bij de Challenge Groene Icoonprojecten van de Provincie Gelderland. De gemeente Hattem heeft voor de verkiezing het Groene Icoon een subsidieaanvraag ingediend samen met Triada, De Open Poort, Waterschap Vallei & Veluwe en buurtbewoners.

“Onder de titel ‘Weg tegels, welkom groen!’ is voor de omgeving van de Veldhoeve en Distelhoeve een prachtig plan gemaakt. Een plan waar de wijk groener van moet worden. De juryleden werden verwelkomd met een taart in De Open Poort. Doel van het bezoek was om het project in de praktijk te bezoeken en te kijken waaraan het prijzengeld wordt besteedt. De juryleden hadden het Icoonproject alleen nog maar op papier kunnen zien.”

Met het gewonnen geldbedrag kan een deel van de groene droomplannen nu werkelijkheid worden. De gemeenteraad moet nog een beslissing nemen om bij te dragen in de overige kosten om het totaalplan te realiseren.

Wanneer de werkzaamheden van start zullen gaan, is op dit moment nog niet bekend.