Afbeelding
Foto: .

Vrijwilligerstraining “Goed omgaan met dementie”

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- De Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert op woensdag 18 mei een training voor vrijwilligers “Goed omgaan met dementie”. Deze wordt gratis aangeboden.

Dementie als volksziekte groeit in rap tempo. “Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, de winkel of binnen uw vereniging/vrijwilligersorganisatie. Door meer kennis hierover te krijgen, kunt u helpen, om mensen met dementie zo goed mogelijk mee laten blijven doen in het dagelijks leven.

In de interactieve training leert u hoe u mensen met dementie kunt herkennen en gaat u aan de slag met situaties uit de praktijk. Hoe reageert u bijvoorbeeld als een meneer zijn jas heeft aangetrokken, maar toch niet mee wil naar die activiteit? Tot slot bespreekt men hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en worden er tips gegeven.”

Ter voorbereiding op de training vraagt men aan de deelnemers om vooraf één of meerdere online trainingen te volgen via https://samendementievriendelijk.nl. Deze duren ongeveer 15 minuten en zijn gratis te volgen. Deze workshop wordt gegeven door “samen dementie vriendelijk” en vindt plaats op woensdag 18 mei. De start is om 19.00 uur, locatie: Hof van Cramer, Putterweg 2D in Wapenveld. Om 21.30 uur rondt men de training af.

Verder staat er een volgende workshop op het programma: Hoe te handelen bij een ongeval of calamiteit, woensdag 1 juni, aanvang 19.30 uur, Rode Kruis-gebouw, Lohuizerweg 18-1 in Epe.

Informatie over de vrijwilligersacademie en aanmelden kan via de contactpersoon van gemeente Hattem - Mirjam Bongertman; mirjambongertman@swhattem.nl - of via www.epedoet.nl/workshops. De vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.