Afbeelding
.

Informateur vanavond in raad aanwezig

Algemeen

HATTEM- Vanavond, maandagavond 11 april, begint om 20.00 uur de raadsvergadering in het stadhuis. De informateur, Gert Jan van Noort, is aanwezig bij de raadsvergadering. Hij geeft een toelichting op zijn advies en partijen krijgen de gelegenheid vragen aan hem te stellen over zijn advies.

Van Noort adviseert om in de gemeente Hattem een coalitie te vormen van de partijen HattemCentraal, PvdA/GroenLinks en CDA. ‘Van deze partijen heb ik het beeld dat de programma’s inhoudelijk het meest overeenkomen. Deze samenstelling doet recht aan de verkiezingsuitslag en is in de gesprekken met partijen het vaakst benoemd’, aldus Van Noort. Alle partijen hebben de ambitie om een stabiel en herkenbaar college te vormen. Het advies van Gert Jan van Noort is om in Hattem met drie wethouders te gaan werken Dit heeft ook de voorkeur van de partijen. Hoe de wethoudersposten ingevuld gaan worden, is nu nog niet te zeggen. Bij elkaar opgeteld hebben HattemCentraal, PvdA/GroenLinks en CDA negen van de in totaal 15 zetels in de gemeenteraad. Voldoende om een coalitie te vormen.

Vanavond staan ook op de agenda de beëdiging van raadslid Jan Jaap Zijlstra (ChristenUnie) en het aanwijzen van de commissieleden.

De vergadering is live te volgen via: RTV Hattem en via: https://channel.royalcast.com/webcast/hattem/20220411_1