Afbeelding
Koen Verheijden

Veluwe Duurzaam zoekt nog tuincoaches in gemeente Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Afgelopen weken is Veluwe Duurzaam de zoektocht gestart naar vrijwillige tuincoaches. In de gemeente Hattem wordt er nu nog druk gezocht. Wil jij aan de slag als tuincoach? Meld je dan snel aan!

Helpen

Veluwe Duurzaam heeft al een energiecoach-poule om inwoners te helpen met energiebesparing en wil nu ook een nieuwe tuincoach-poule in het leven roepen. Deze tuincoaches kunnen inwoners uit de regio Noord-Veluwe helpen bij vragen over het klimaatbestendig maken van hun tuin. Als coach help je inwoners uit je eigen gemeente met vragen over afkoppelen en het opvangen van regenwater. 

Tuintafelgesprek
Als tuincoach ga je als vrijwilliger langs om je kennis te delen en zo inwoners uit je eigen gemeente op weg te helpen om hun tuin klimaatvriendelijk/klimaatbestendig te maken. Je voert een ‘tuintafelgesprek’: een laagdrempelige adviesvorm waarbij (praktische) tips worden gegeven. Je spreekt uit eigen kennis maar doet ook kennis op vanuit de cursus die je voorafgaand als coach krijgt.

Regenwater afkoppelen
Een tuincoach beantwoordt vragen en geeft praktische handvatten aan inwoners om hun tuin zélf te kunnen aanpassen. Vragen die inwoners kunnen stellen zijn bijvoorbeeld: ‘Hoe moet ik het regenwater in mijn tuin afkoppelen?’, ‘Wat voor soort planten zijn het meest geschikt voor mijn tuin?’ of ‘Ik wil mijn tuin klimaatbestendig maken, maar weet niet hoe. Waar kan ik aan denken?’. Als tuincoach ontvang je een vrijwilligersbijdrage voor je inzet.

Training
Weet je nog niet alles van afkoppelen of vergroenen? Geen probleem! Elke tuincoach krijgt een training in april van Veluwe Duurzaam. Deze training bestaat uit drie theorie-avonden en een praktijkdag. Tijdens de training leer je onder andere wat de voordelen van verschillende maatregelen zijn (zoals afkoppelen), hoeveel water een tuin verbruikt en welke mogelijkheden er zijn voor het vergroenen van tuinen en daken.

Past dit bij jou? Vergeet je dan niet aan te melden voor 31 maart via: www.veluweduurzaam.nl/tuincoach Neem bij vragen gerust contact op met onze helpdesk via 0525-701015 of info@veluweduurzaam.nl