Afbeelding
.

Huygens Vocaal houdt audities

Algemeen

HATTEM- Komende weken houdt Huygens Vocaal Ensemble audities voor de komende projecten. Het ensemble werkt toe naar een drietal programma’s voor komend jaar. 

In april staan drie concerten gepland met de cantate cyclus Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude. Een barok werk voor koor, solisten en orkestbegeleiding. In juni worden drie concerten gezongen met een programma waarin eigen werk van dirigent Hans Tijssen centraal staat. Daarnaast werken van componisten die hem inspireerden. 

Er staan naast Tijssen werken op het programma van o.a. Distler, Elgar en Wesley. Tot slot geven ze in december in samenwerking met Vriendenconcerten Zuiderkerk Amsterdam een viertal concerten rondom de fameuze Misa Criolla. “Deze laatste serie concerten voeren we samen uit met onze vrienden uit Argentinië en celliste Pamela Smits. Concerten in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Naast de Misa Criolla zingen we werken van Tavener en Gjeilo.”  

Huygens Vocaal Ensemble is altijd op zoek naar goede stemmen in alle stemgroepen. Voor de komende projecten zoeken ze versterking van met name de sopraan- en tenorpartij. Heb je zin om kennis te maken met HVE en zou je in komende producties willen meezingen, meld je dan spoedig aan via www.huygensmusic.nl of neem contact op met dirigent Hans Tijssen (telefoonnummer 06-30844429). Ze verwachten van de zangers dat ze zelfstandig kunnen studeren. De repetities beginnen weer op maandag 30 januari van 19.30 tot 22.00 uur in de Emmaüskerk in Hattem.