Afbeelding
.

Ontdekken, uitproberen en samen muziek maken bij Het Grote Muzieklab

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM -  Het Grote Muzieklab van Muziekvereniging Ontwaakt gaat op 2 februari van start. In dit naschoolse project gaan kinderen onderzoeken of ze het leuk vinden om muziek te maken en welk blaas- of slagwerkinstrument het beste bij hen past.

Muziek maken
Het Grote Muzieklab betreft zes gratis lessen op de woensdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur. De locatie is OBS De Vlonder, maar kinderen van andere basisscholen kunnen zich uiteraard ook aanmelden. ā€œDe naam zegt het eigenlijk al. Het Grote Muzieklab is een muzikaal laboratorium waar kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool ontdekken hoe leuk het is om samen met vriendjes en vriendinnetjes muziek te maken. Het gaat om het ontdekken, uitproberen en samen doenā€, vertellen Eline Schakelaar en Jeroen Scheffer. Zij zijn namens muziekvereniging Ontwaakt verantwoordelijk voor de organisatie.

Plezier
Jeroen en Eline spelen al jaren muziek bij Ontwaakt en beleven daar nog altijd veel plezier aan. ā€œOntwaakt is een muziekvereniging die leuke dingen doet en ook nieuwe dingen durft uit te proberen. Het geeft ons energie om continu samen iets moois te realiseren, leuke muziek te maken, maar vooral ook onderdeel te zijn van een gezellige verenigingā€. Door een project als het Grote Muzieklab te organiseren, hopen zij het plezier in de muziek over te geven aan de jongere generatie. ā€œHet is gewoon leuk om samen met vrienden muziek te maken. Maar wat vooral leuk is, is om iets moois te bereiken. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om bij jeugdleden het zelfvertrouwen te ontwikkelen om dit te doen, maar ook om dit te laten zien. Dit doen we door continu te kijken om de juiste stappen te zetten, vooral dingen samen te doen, open te staan voor hun eigen ideeĆ«n en gewoonweg door zo veel mogelijk succeservaringenā€.

Plannen
Ondanks dat het door de Coronamaatregelen lastig was om samen muziek te maken, is er bij Ontwaakt achter de schermen hard gewerkt aan de toekomst van de vereniging. Eline en Jeroen benadrukken dat Ontwaakt genoeg plannen op de agenda heeft staan voor de komende tijd. Als de maatregelen het toelaten vindt op zaterdag 21 mei de Maestro van Hattem plaats in De Marke. ā€œWe zitten zeker niet stil. We werken momenteel hard aan het ontwikkelen van onze vernieuwde toekomstvisie, waar Het Grote Muzieklab een eerste voorbeeld van is. Als vereniging zien we de noodzaak, maar ook de plicht om muziek maken voor iedereen beschikbaar te maken en te houden. Ook tijdens de beperkingen hebben we continu gekeken we hoe wij onze jeugd toch bij elkaar konden brengen en daarom repeteerde het studieorkest bijvoorbeeld iedere week online en probeerden we leuke activiteiten op touw te zetten. We zijn als vereniging blij dat we na lange tijd elkaar weer kunnen gaan zien en het mogelijk is om weer te repeteren. Hopelijk kunnen we nu ook snel de volgende stap gaan zetten en weer publiek gaan ontvangen. Maar ook daar proberen we in oplossingen te blijven denken en hebben wij bijvoorbeeld ons laatste concert opgenomen en uitgezonden. Juist door de beperkingen komen we erachter hoe belangrijk de vereniging voor ons is, wat ons alleen maar sterker maakt om in de toekomst nog verder te groeienā€. Meer informatie over het Grote Muzieklab is te vinden op www.muziek-lab.nl. Op deze website staat tevens het aanmeldformulier.