Aleida Strijkert, Mariët Essink en Vera Lammers van Het Baken leggen de laatste hand aan de verhuizing voor de bewoners arriveren.
Aleida Strijkert, Mariët Essink en Vera Lammers van Het Baken leggen de laatste hand aan de verhuizing voor de bewoners arriveren. .

Bewoners De Hoenwaard verhuizen naar De Hof van Blom

Algemeen


HATTEM – Het is druk in de nieuwe locatie De Hoenwaard, daags voor de verhuizing. Met veel zorg en aandacht wordt de laatste hand gelegd aan het interieur voor de bewoners arriveren.

Maandag werd gestart op de oude locatie van Het Baken bij De Bongerd, waarna de verhuizing van de 14 bewoners naar De Hof van Blom van start kon gaan. De verhuisoperatie is met precisie voorbereid door Het Baken. “Over het algemeen kijken de bewoners uit naar de verhuizing”, vertelt locatiemanager Vera Lammers. “We laten iets vertrouwds achter, maar krijgen er iets moois voor terug”.

Historie
De geschiedenis van de vernieuwde Hof van Blom kent een rijke historie. Na vele perikelen en jaren van uitstel kon de herbouw van de Hof van Blom in 2020 eindelijk van start gaan. Het vernieuwde Hof van Blom heeft drie huurders. Locatie De Hoenwaard van zorgverlener Het Baken, huisartsenpraktijk De Hof van Blom en Buitenhof Hattem. Buitenhof Hattem is een nieuw, kleinschalig woonzorgcomplex met 22 luxe zorgappartementen. Het Baken biedt zorg aan 32 bewoners met dementie. Huisartsenpraktijk De Hof van Blom zal binnen enkele weken verhuizen van de tijdelijke units naar de vernieuwde praktijk.

Lees meer in de Hattemer van deze week.