Afbeelding
Gonny van Duinen

Dit zijn de lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in Hattem

Algemeen

HATTEM – De gemeenteraadsverkiezingen zijn dit jaar op woensdag 16 maart. De politieke partijen in Hattem hebben hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld en zijn ook hun lijsttrekkers bekend.

De Hattemers kunnen dit keer uit meer partijen kiezen dan voorgaande jaren. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Hattem een lokale partij die deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. Gina Guldenaar is aangewezen als lijsttrekker van HattemCentraal. Vorig jaar verlieten VVD-raadsleden Gina Guldenaar en Albert de Boer deze partij en gingen ze verder als Hattem Centraal.
Erik Kleinpenning was destijds net benoemd als commissielid voor de VVD en moest vanwege het vertrek van de twee raadsleden stoppen. Nu maakt hij zijn comeback als lijsttrekker voor de VVD.

CDA-wethouder Martijn Hospers voert ook deze keer de lijst van CDA aan. Raadslid Erwin Kwakkel neemt het stokje over van huidig fractievoorzitter Erik Kort en staat voor D66 op nummer 1. PvdA afdeling Hattem gaat deze gemeenteraadsverkiezingen gezamenlijk in met Groen Links Hattem afdeling Noord Oost Veluwe. Deze combinatie van PvdA/GroenLinks heeft Jaap van Tiel als lijsttrekker. Fractievoorzitter Arend Palland zal namens de ChristenUnie wederom de lijst aanvoeren.

RTV Hattem en De Hattemer gaan vanaf volgende week wekelijks aandacht besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen.