Afbeelding
.

HattemCentraal luidt noodklok voor Hattemse ondernemers

Algemeen

HATTEM - HattemCentraal luidt de noodklok met betrekkking tot de financiële nood in de detailhandel en de ongelijke behandeling tussen niet-essentiële en essentiële detailhandel en verzoekt burgemeester Sanderse van Hattem om namens onze Hattemse ondernemers ook in de pen te klimmen en de financiële nood in de Hattemse detailhandel en de ongelijke behandeling tussen niet-essentiële en essentiële detailhandel onder de aandacht te brengen bij onze Minister-president Rutte. 

Dit naar aanleiding van de burgemeester van de gemeente Opmeer. Hij schreef een brandbrief aan Minister President Rutte over de financiële nood in de detailhandel en de ongelijke behandeling tussen niet-essentiële en essentiële detailhandel.

Hij geeft aan niet meer uit te kunnen leggen mbt de ongelijke behandeling tussen niet-essentiële en essentiële detailhandel. Bij de supermarkt (essentieel) kun je bijvoorbeeld bloemen kopen, terwijl dit niet kan bij daarin gespecialiseerde winkels (niet-essentieel). Daarnaast halen consumenten hun waar over de grens of online. Zo zijn er veel meer voorbeelden. In de brief worden ook voorstellen gedaan hoe het ook veilig zou kunnen!

Naast Gemeente Opmeer hebben ook Barneveld en Wierden een brief gestuurd en roepen zij collega burgemeesters op hem te volgen. 

HattemCentraal hoopt dat de brief van onze burgemeester net als die van de andere gemeenten mag meewegen in de afwegingen van het kabinet.