Afbeelding
.

Nieuwe coördinator Hospice Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Sandra Oosterveen is per 1 januari benoemd als de nieuwe coördinator van Hospice Hattem. Het Hospice vervult sinds de opening in 2019 een zeer gewaardeerde maatschappelijke functie binnen de lokale gemeenschap. Plannen voor de toekomst heeft het hospice genoeg. Zo wordt binnenkort een tweede appartement in gebruik genomen. Uitbreiding bleek gewenst omdat er meer verzoeken binnenkomen dan het hospice kan honoreren.

Hospice Hattem biedt een bijna-thuis-huis voor iedereen in de laatste levensfase. De gast heeft de regie. De sfeer is er warm, rustig en huiselijk. Er zijn geen bezoekuren en familie kan blijven logeren. In de laatste levensfase breekt een moeilijke tijd aan waarin veel zorg, steun en aandacht nodig is. Als die zorg thuis niet mogelijk of wenselijk is, kan het Hospice Hattem deze leveren. Een arts bepaalt of een gast in het hospice kan verblijven. De medische verzorging is in handen van de arts en medewerkers van thuiszorg. Het team van het Hattemse Hospice vindt het belangrijk om in de laatste dagen van iemands leven passende zorg en ondersteuning te bieden. Om het leven af te ronden op de manier die past bij de gast en zijn naasten. Sandra heeft enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. “Samen met de vrijwilligers, het bestuur en de Stichting vrienden van het Hospice Hattem hopen we weer snel gasten te kunnen ontvangen in het hospice. Het is een voorziening waar Hattemers trots op mogen zijn. Ik wil mij hiervoor graag inzetten”.

De afgelopen weken heeft het Hospice een oproep gedaan voor nieuwe vrijwilligers. Het resultaat is dat veel geïnteresseerden zich hebben aangemeld. Met iedereen is een persoonlijk gesprek gevoerd en het Hospice is blij dat verschillende mensen hebben gekozen om vrijwilliger te worden. Het Hospice is nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je interesse om een steentje bij de dragen aan het mooie en dankbare werk van het Hospice? Vul dat het contactformulier in op de website hospicehattem.nl

!