Afbeelding
.

Burgerinitiatief Recreatiewater Hattem op agenda commissie ARZ

Algemeen

HATTEM - Het burgerinitiatief Recreatiewater Hattem geeft maandag in de commissievergadering Algemene en Ruimtelijke zaken een toelichting op de plannen voor recreatiewater in Hattem.

In het plan wat is aangeboden aan alle politieke partijen beschrijft de werkgroep de door hen onderzochte mogelijkheden voor waterrecreatie, ontspanning en sport op het terrein van de oude Watermulder. Het burgerinitiatief roept de partijen op om dit onderwerp op te nemen in de verkiezingsprogramma’s voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. 

Naar aanleiding van de oproep van de fractie van de ChristenUnie om in actie te komen voor recreatiewater in Hattem is een initiatiefgroep gevormd. De groep is in gesprek gegaan met diverse betrokkenen en alle ideeën die er leven aan het papier toevertrouwd. De deelnemers voerden onder meer gesprekken met de Molecatengroep, de huidige eigenaar van het terrein van voormalig zwembad de Watermulder. Samenwerking met de Molecaten Groep is noodzakelijk om de plannen te realiseren, aldus de werkgroep in het plan. “Er is een mooie synergie tussen de camping en de Watermulder mogelijk. Het gebied kan bijvoorbeeld ook toegankelijk zijn voor de campinggasten van Molecaten. En op het terrein kan wellicht iets als een groepsaccommodatie worden gerealiseerd”, zo is in het plan te lezen. De politiek is nu aan zet. De leden van de werkgroep hopen dat alle politieke partijen de activiteiten van de werkgroep zullen omarmen.