Afbeelding
.

Stichting Vrienden Hospice Hattem gestart

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Het hospice krijgt vanaf juli 2021 hulp van de Stichting Vrienden Hospice Hattem. De stichting gaat het hospice zowel moreel als financieel ondersteunen.

Hospice Hattem is een kleinschalige woonomgeving waar gasten in de laatste levensfase zorg en aandacht krijgen. In een moeilijke periode van afscheid bieden zorgprofessionals en vrijwilligers ondersteuning aan de gasten en hun naasten. ā€œVroeg of laat krijgen we allemaal met ons levenseinde te makenā€, vertelt de voorzitter van de Stichting Vrienden Hospice Hattem, Jack Augustinus. ā€œEen hospice hoort er gewoon bij en het is goed dat dit nu een vaste plek in Hattem heeft.ā€

Financiƫle ondersteuning
Het hospice wordt voor een groot deel betaald uit overheidssubsidies en bijdragen van zorgverzekeraars. Voor ongeveer 30% is zij afhankelijk van eigen bijdragen, donaties, legaten en sponsoring. ā€œAls Stichting Vrienden Hospice Hattem gaan wij hiervoor activiteiten opzetten, evenementen organiseren en bedrijven benaderen om hun steun te geven aan het hospiceā€, vertelt de voorzitter.

Stichting
De stichting bestaat naast Augustinus (mede-eigenaar Zoethout) uit Sigrid Mulder (fondsenwerver), Ilze Kreuzer (communicatie) en Corry Abema (penningmeester en HRM). ā€œAllemaal hebben wij onze eigen kennis en expertise en kunnen wij veel voor het hospice betekenen. Samen met het bestuur van het hospice richten wij ons nu eerst op een goede communicatie, het werven van een coƶrdinator en nieuwe vrijwilligers.ā€

Vrijwilligers
Vooral aan nieuwe vrijwilligers is grote behoefte. ā€œWe hebben een roerige periode achter de rugā€, licht Augustinus toe. ā€œDoor corona hebben de deuren van het hospice tijdelijk moeten sluiten. Toen we daarna weer open konden, heeft een aantal vrijwilligers aangegeven zich te kwetsbaar te voelen vanwege Covid en zijn zij helaas gestopt. Ik hoop dat we op korte termijn veel aanmeldingen krijgen en we weer op volle sterkte het hospice kunnen openen. Daarna kunnen we gaan uitbreiden naar een tweede appartement, want de vraag is er zeker, ook vanuit de zorginstellingen. In een tijd waarin we steeds individueler worden, is omzien naar elkaar zo belangrijk. Vrijwilliger zijn voor het hospice ervaar ik als een hele zinvolle tijdsbesteding. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk de functie van het hospice is, daarom zetten we met elkaar de schouders eronderā€, besluit Augustinus. Voor meer informatie, www.hospicehattem.nl.