Afbeelding
.

Raad stemt in met investeringskrediet IKC1

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Een meerderheid van de raad heeft ingestemd met het verstrekken van een investeringskrediet van ā‚¬ 6.445.266,- aan de beheerstichting voor de nieuwbouw van de Van Heemstraschool en De Zaaier in het eerste Integrale Kindcentrum. Daarnaast wordt een investeringskrediet van ā‚¬ 816.569 verstrekt voor de realisatie van ruimtes voor kinderopvang in IKC 1.

Beheerstichting
De schoolbesturen hebben besloten om het nieuwe IKC onder te brengen in een beheerstichting, waar ze beide onderdeel van uit gaan maken. Omdat de gemeente via het kinderopvangdeel een belang heeft in het schoolgebouw, is de gemeente betrokken geweest bij het opstellen van de uitgangspunten voor de oprichting van de stichting. Verwacht wordt dat de oprichting van de stichting in het eerste kwartaal van 2022 een feit is. Daarna zal de grond van het IKC aan de stichting worden overgedragen. Nu de gemeenteraad heeft ingestemd met de verstrekking van een investeringskrediet wordt de stichting als bouwheer in staat gesteld om het eerste Hattemse IKC met twee scholen en ruimtes voor kinderopvang te realiseren. Voor De Zaaier wordt ruimte gecreƫerd om bijna 300 kinderen les te geven, de Van Heemstraschool gaat uit van bijna 150 kinderen. De intentie is dat Kleurrijk en Partou als kinderopvangpartners aansluiten. Het hele gebouw wordt energieneutraal.

Aanbesteding
Met het investeringskrediet kan de stichting als bouwheer starten met de aanbesteding. De bouwheer gaat ondertussen verder met het proces van technische uitwerking en aanbesteding van het IKC. CDA, ChristenUnie en PvdA wensen een dat de schop snel in de grond gaat voor IKC 1. ā€œEr ligt een goed plan en er is haast bij de uitvoering omdat De Zaaier en de Van Heemstra hebben aangegeven dat hun gebouwen verouderd zijn en snelle nieuwbouw nodig isā€. D66 en HattemCentraal stemden tegen het raadsvoorstel. Beide oppositiepartijen dienden een amendement in om het investeringskrediet te verlagen met 2 ton. Dit omdat de gemeente met de schoolbesturen zou zijn overeengekomen dat zij een bijdrage leveren van ā‚¬ 100.000,- per school aan de bouw van het IKC1 Hattem. Het amendement haalde geen meerderheid in de raad.