Afbeelding
A BIJSTERBOSCH

Jaap van Tiel lijsttrekker PvdA/GroenLinks

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Jaap van Tiel is gekozen tot lijsttrekker van de PvdA/GroenLinks voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022. Hij is unaniem gekozen door de leden van de PvdA.

Jaap van Tiel is geen nieuwkomer in de Hattemse politiek. De afgelopen 15 jaar was hij actief in het plaatselijke afdelingsbestuur van de PvdA. Ruim een jaar geleden trad hij toe tot de PvdA-fractie in de gemeenteraad. In deze korte tijd maakte Jaap zich meerdere moeilijke en ingewikkelde dossiers eigen. “Hierbij moet gedacht worden aan het dossier onderwijs met de IKC’s en woonzorgzone, de Omgevingsvisie en de Regionale Energietransitie”, aldus de PvdA. “Ook liet hij zien dat hij snel met deze dossiers overweg kon als belangenbehartiger voor PvdA en de Hattemers. Jaap is een verbinder met oog voor Hattemers. In het bijzonder de mensen die in de knel dreigen te komen. Velen kennen hem als doorzetter en sociaal bewogen mens.”

Jaap van Tiel wordt de lijsttrekker van de lijst PvdA GroenLinks Hattem. De PvdA gaat samen met GroenLinks deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De afgelopen maanden is er intensief gewerkt aan het programma voor de komende vier jaar. “Wij gaan samen vol vertrouwen de aanstaande gemeenteraadsverkiezing tegemoet”, stelt Hanneke Jurriens, voorzitter van de PvdA.

Jaap van Tiel: “Ik ben vereerd en trots dat ik het vertrouwen van de leden van de PvdA en GroenLinks heb gekregen om onze gezamenlijke lijst in Hattem te mogen aanvoeren als lijsttrekker. Het was nooit m’n ambitie om gemeenteraadslid te worden, maar ik heb in de afgelopen periode erg veel zin gekregen om door te gaan. De gemeenteraadsverkiezingen 2022 worden erg belangrijk. Ik mag dat doen met een fantastische lijst van PvdA- GroenLinkscollega’s en een schitterend verkiezingsprogramma. Wij gaan voor Sociaal, groen en betrouwbaar in de Hattemse raad en de besluiten die we nemen.”