Afbeelding
.

Steun in de rug tijdens de feestdagen met Kerstpakkettenactie

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Vrijwilligers brengen volgende week namens De Fontein meer dan 100 kerstpakketten rond aan Hattemers die wel iets extra’s of een steun in de rug kunnen gebruiken tijdens de feestdagen.

Het is dit jaar alweer voor de negende keer dat De Fontein het initiatief heeft genomen om mensen die het om wat voor reden moeilijk hebben blij te maken met een attentie. De Fontein werkt hierin samen met verschillende instanties zoals de gemeente Hattem, Op Ko€rs, de gezamenlijke kerken en Vluchtelingen Contact. Tot 17 december staan de boodschappenkarren voor winkel aan de Kerkstraat 32 waar u uw kerstpakket en/of andere houdbare levensmiddelen kunt inleveren. Liever geen alcohol, rookwaren en gebruikte spullen. “Er zijn al veel spullen ingezameld. Op dit moment is er nog behoefte aan blikken of potten groente, saus voor pasta en rijst, blikjes vlees of vis, broodbeleg en douche- en badproducten”, geeft Gerda Post namens De Fontein aan. 

Op de oproep om namen op te geven om mensen blij te maken met een pakket is ruimschoots gereageerd. Zijn er nog mensen in uw omgeving die verrast kunnen worden met een pakket? Geef dit dan nog snel aan door een nagekomen briefje in te leveren bij De Fontein. Vermeld hierop de naam, het adres en de gezinssamenstelling. Op zaterdag 18 december worden alle pakketten definitief gemaakt. Op 20 en 21 december worden ruim 100 pakketten rondgebracht door vrijwilligers. Het is volgens Gerda ieder jaar weer hartverwarmend hoeveel Hattemers spontaan meehelpen met de kerstpakkettenactie. “Vrijwilligers die helpen om de pakketten te maken, rond te brengen en de vele producten die worden ingeleverd om een mooi pakket te kunnen samenstellen. De giften van de kerken en particulieren. Albert Heijn Hattem die boodschappen sponsort. Het pand van de familie Beumer, waar we ook dit jaar weer gebruik van mogen maken. Het is echt een actie die door Hattemers voor Hattemers wordt georganiseerd. ‘Kerst voor iedereen’ is dan ook de achterliggende gedachte van deze actie. Wij geloven in Gods liefde voor iedereen en willen dit graag op praktische manier op deze wijze doorgeven. Het is belangrijk dat mensen gezien worden, juist in deze tijd. We willen als De Fontein zo hier ons steentje aan bijdragen”.

Voor meer informatie en aanmelden voor de kerstpakkettenactie: info@fonteinhattem.nl/038-4440796. Ook een gift voor deze actie is van harte welkom