Afbeelding
.

Hospice Hattem krijgt tweede appartement

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Het hospice in Hattem krijgt de beschikking over een tweede appartement in De Bongerd. Het Hospice vervult sinds de opening in 2019 een zeer gewaardeerde maatschappelijke functie binnen de lokale gemeenschap. Uitbreiding bleek gewenst omdat er meer verzoeken binnenkomen dan het hospice kan honoreren.

Thuis-thuis
Hospice Hattem biedt een thuis-huis voor iedereen in de laatste levensfase. De gast heeft de regie. De sfeer is er warm, rustig en huiselijk. Er zijn geen bezoekuren en familie kan blijven logeren. In de laatste levensfase breekt een moeilijke tijd aan waarin veel zorg, steun en aandacht nodig is. Als die zorg thuis niet mogelijk of wenselijk is, kan het Hospice Hattem deze leveren. Een arts bepaalt of een gast in het hospice kan verblijven. De medische verzorging is in handen van de arts en medewerkers van thuiszorg. Het team van het Hattemse Hospice vindt het belangrijk om in de laatste dagen van iemands leven passende zorg en ondersteuning te bieden. Om het leven af te ronden op de manier die past bij de gast en zijn naasten.

Vrijwilligers
ā€œAlleen met voldoende vrijwilligers is het mogelijk gasten een warm thuis te bieden in de laatste fase van hun leven. Begin 2022 willen we graag weer gasten kunnen ontvangen in het hospiceā€, aldus het bestuur van het Hospice Hattem. Daarom is het hospice op zoek naar nieuwe vrijwilligers die handen en voeten willen geven aan palliatieve zorg. Het vrijwilligerswerk kost ongeveer 4 uur in de week. Een nieuwe vrijwilliger wordt niet zomaar ingezet. Naast een training waarin aandacht is voor diverse onderwerpen zoals communicatie, observatie en rouwverwerking is er altijd een deskundige achterwacht voor vragen.

Uitbreiding
Nu er in verband met de herontwikkeling van De Bongerd veel appartementen leeg staan, heeft het Hospice Hattem tot september 2022 de beschikking over een tweede onderkomen. Het nieuwe appartement zal binnenkort worden ingericht. Het hospice gaat in de uitvoering samenwerken met IJsselheem, Hanzeheerd De Bongerd, Driezorg en Het Baken. De directies van deze zorginstellingen willen samen met het bestuur van het hospice de schouders zetten onder een goed functionerend hospice in Hattem. Wethouder Martijn Hospers heeft binnenkort een overleg met alle partijen om dit vorm te geven. Momenteel vinden de gesprekken plaats over de aanstelling van een nieuwe coƶrdinator. Het streven is om op 1 januari 2022 te starten met de coƶrdinator.

Voor meer informatie of aanmelden van nieuwe vrijwilligers: coordinator@hospicehattem.nl of tel. 06-83821368.