Afbeelding
.

Onderzoek woningbouw op locatie De Zaaier

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ De gemeente Hattem gaat onderzoeken of woningbouw op de locatie waar nu nog De Zaaier is gevestigd in de toekomst tot de mogelijkheden behoort. De gemeente wil vaart maken met het verkennen van de bouwplannen zodat de uiteindelijke planvorming gereed is bij verhuizing van de school. Zo wordt de kans op verloedering van het gebouw en de kans op sociale onveiligheid verkleind.

Verhuizing
Basisschool De Zaaier verhuist naar verwachting binnen 2 tot 3 jaar naar de woonzorgzone aan de Geldersedijk, waar het eerste Integrale Kind Centrum (IKC) wordt gevestigd. De functie van de school aan de Dorpsweg komt daarmee te vervallen. Bij beƫindiging van het gebruik krijgt de gemeente het volledige eigendom van de grond en de opstallen. Voor het bestaande gebouw van De Zaaier lijkt geen alternatieve invulling voor de hand te liggen. Het slopen van het huidige gebouw biedt een kans voor mogelijke woningbouw. Het college heeft besloten om te starten met een verkenning naar woningbouw om te kijken hoe locatie De Zaaier kan worden ontwikkeld en hierbij de haalbaarheid te bepalen. In eerste instantie zal worden gekeken naar een mix tussen sociale huur en middenhuur. Gelijktijdig biedt dit traject kansen om de groenzone langs de Waa/Hessenweg aan te pakken. Deze ambitie is vastgelegd in de groenvisie.

Woningbouw 
Uit een eerste globale financiƫle verkenning is gebleken dat deze locatie potentie heeft als woningbouwlocatie. Het is ƩƩn van de weinige potentiƫle bouwlocaties binnen de gemeentegrenzen waarover de gemeente zelf kan beschikken. Gemeentelijk eigendom biedt over het algemeen betere kansen voor een invulling met sociale woningbouw. Door de combinatie van sociale huurwoningen met middenhuur wordt woningcorporatie Triada betrokken bij het uitvoeren van de plannen. In de verkenningsrapportage zal worden ingegaan op de kaders rondom participatie en de rolverdeling tussen de gemeente en Triada. Verwacht wordt dat in het derde kwartaal van 2022 de verkenning ter besluitvorming aan de raad wordt voorgelegd.