Afbeelding
.

Meer Muziek in de Klas

Algemeen

REGIO - Woensdagmiddag kwamen leerkrachten van de Noord Veluwe naar MFA De Heerd voor de ‘Meer Muziek in de Klas Inspiratiesessie’. In twee uur tijd werd het belang van muziekonderwijs onderstreept. De inspirerende middag werd georganiseerd door de cultuurcoaches van Cultuurplein. 

Omdat het ging om het ervaren van de kracht van muziek waren er diverse doe-activiteiten. Helaas was beschermvrouwe Koningin Maxima er zelf niet bij zijn maar dat maakte de middag niet minder boeiend. Meteen bij binnenkomst was te horen wat muziek met leerlingen doet. Groep 6 van basisschool Wereldwijs liet horen hoeveel plezier zij ervaren tijdens het samen zingen en bewegen. Componist en schrijver Merlijn Twaalfhoven vertelde in de sfeervolle theaterzaal over muziek als manier van het maken van verbinding en componeerde samen met de aanwezigen een muziekstuk met gebruik van hun stem en lijf. Namens de koren uit Epe nam Inger Heij de leerkrachten mee in een workshop zang. 

Tips kregen de leerkrachten ook tijdens de workshop Bodypercussion van ambassadeurs van Meer Muziek in de Klas Sander en Bastiaan van den Tillaard. Voor de Van Limburg Stirum Korpsen zijn ze al op een heleboel scholen in gemeente Oldebroek geweest om hun enthousiasme voor muziek over te brengen. Als klap op de vuurpijl konden de leerkrachten ook zelf ervaren hoe het is om een blaasinstrument te bespelen tijdens de workshop van Cathelijn Veltkamp en haar dochter namens Christelijke Muziekvereniging Hattem. “Een krachtige middag  met veel eyeopeners waarin het belang van muziek op verschillende manieren werd belicht. In een volgende sessie voor leerkrachten zal het vlammetje verder worden aangewakkerd met als doel: Méér Muziek in de Klas op de Noord Veluwe!”, stelt Cultuurplein enthousiast.