Afbeelding
Gradus Dijkman

Veel blije gezichten bij Sinterklaasintocht

Algemeen

HATTEM – Sinterklaas is weer in Hattem. Vanwege corona verliep die intocht, net als vorig jaar, anders dan normaal. Visit Hattem en veel vrijwilligers besloten samen om binnen de coronarestricties een alternatief te organiseren. Dat bleek een groot succes met veel vrolijke gezichten van jong tot oud en positieve reacties. De Sint maakte samen met zijn gevolg een rijtoer door de stad om te zorgen dat er niet te veel mensen op één plek zouden samenkomen. Het resulteerde in een route door de wijken van Hattem waardoor de meeste kinderen op korte afstand van hun woonhuis naar de Sint konden zwaaien en pepernoten konden verzamelen bij de Pieten op de fiets. 

Na ontvangst door burgemeester Marleen Sanderse bij de ijsbaan, gaf Muziekpiet het startsein voor een feestelijke tour door Hattem, zodat iedereen de kans kreeg om Sinterklaas welkom te heten. Met de  wegwijspieten voorop ging de stoet over een route van 7 kilometer, waardoor het goed mogelijk bleek om de bezoekers te spreiden. De DJ Piet en blaaskapel De Kleikloeten zorgden voor een vrolijke muzikale noot. De brandweerpieten en de pieten op de fiets en step maakten de optocht compleet. Een speciale Glutenpiet deelde glutenvrije pepernoten uit. 

Niet alleen langs de weg, ook vanachter de ramen van Hattemers die in quarantaine zaten werd volop gezwaaid naar de Sint. Ook de zieke Hattemers werden niet vergeten en kregen pepernoten door de brievenbus. Wie de intocht nog een keer wil zien kan kijken op de website van RTV Hattem, die een prachtig filmpje van de intocht heeft gemaakt. Visit Hattem wil alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere Sint intocht. Bedankt Albert Heijn Hattem, Boni Hattem, Brandweer Hattem, Cafetaria Plaza de Haven, De Leckernij, Evenetent party en evenementenverhuur, Fietsspeciaalzaak Gaperslanden, Gemeente Hattem, IJsvereniging Hattem, JM Reclamedia, Rode Kruis Noordoostveluwe -NOV- en Vadesto Outdoor Adventure.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding