Afbeelding
.

Lancering VVN-quiz Veilig Verkeer Hattem

Algemeen

HATTEM – De gemeente Hattem zet een verkeersquiz in als nieuw instrument voor het verbeteren van de lokale verkeersveiligheid. Op de website van de gemeente staat een leuke quiz waar iedereen kan testen wat de kennis is op het gebied van het verkeer in Hattem.

Als inwoner van Hattem ben je elke dag verkeersdeelnemer. Je rijdt de vertrouwde route naar het werk, je brengt de kinderen op de fiets naar school of wandelt naar de supermarkt. Je kent de lokale verkeerssituaties en weet waar je extra op moet letten. Toch krijgt Veilig Verkeer Nederland meldingen van inwoners uit Hattem over onveilige situaties. Bijna altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijken we de regels niet (meer) helemaal te kennen. Om de kennis te vergroten en de regels weer wat op te frissen heeft VVN in opdracht van het ROV Oost-Nederland, een verkeersquiz speciaal voor Hattem gemaakt. Met lokale en herkenbare situaties.

Wethouder Auke Schipper: “We moeten op alle fronten werken aan verkeersveiligheid. De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor een goede inrichting. We moeten daarnaast werken aan bewustwording. We hebben als gemeente daarvoor diverse educatieve instrumenten zoals deze (digitale) VVN quiz”.