Een deel van het Hattems koor Cantabile
Een deel van het Hattems koor Cantabile .

Hattems koor Cantabile komt springlevend corona te boven

Algemeen

HATTEM - Ze mogen weer zingen dit najaar. Het was eerst even wennen en lastig om te starten met repetities op twee meter afstand van elkaar, maar gelijktijdig was het tof en bevrijdend om eindelijk weer samen te zingen nu de strengste corona-maatregelen zijn opgeheven.

Het gemengd koor Vocaal Ensemble Cantabile ziet met plezier terug op het concert dat samen met Huygens Vocaal Ensemble werd uitgevoerd in de Grote Kerk van Hattem op 9 oktober, The Armed Man van Karl Jenkins. Op 8 december zal Cantabile, met hun eigen dirigent Hans Tijssen en drie Argentijnse muzikanten, de Misa Criolla van Ramirez uitvoeren in de Grote Kerk.

Cantabile is sinds 2007 uitgegroeid tot een bovengemiddeld amateurkoor en zingt vooral a-capella. Het repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke muziek met daarnaast een veelzijdige mix van andere muziekstijlen, zoals volksliederen, Carols en Byzantijnse liederen. Naast incidentele, korte optredens geeft het koor ook grote concerten, zoals het Requiem van John Rutter en Les Sept Paroles van CĆ©sar Franck. In het koor staat de kwaliteit van zingen voorop. Daarnaast saamhorigheid, een goede sfeer en humor. Het koor bestaat momenteel uit 25 leden uit Noordoost Veluwe en Zwolle. Vocaal Ensemble Cantabile heeft voor de beste balans graag nog enkele tenoren en bassen nodig. Kijk op www.cantabilehattem.nl en kom eens op proef meezingen op de woensdagavond.