Afbeelding
.

Huygens Consort zingt Sweelinck programma in Hattem en Deventer

Algemeen

HATTEM- Op 12 en 14 november geeft het Huygens Consort samen met organist Mannes Hofsink een tweetal concerten die volledig aan Jan Pieterszoon Sweelinck gewijd zijn.  

400 jaar na zijn dood komt de muziek weer tot leven in Hattem en Deventer. Twee bijzondere plaatsen. De grote kerk van Hattem bezit het oudste complete orgel in de, voor Sweelinck gangbare, middentoonstemming en Deventer was de geboorteplaats van Sweelinck. Het vocale kwartet Huygens Consort en organist Mannes Hofsink gaan u mee terugnemen naar een bijzonder tijd in de Nederlandse muziekgeschiedenis.
Op het programma staat een mix van 4-stemmige psalmen, orgelwerken en een aantal canons. De Psalmen van Sweelinck nemen een bijzondere plaats in binnen de vocale muziek. Sweelinck gebruikt ingenieuze compositietechnieken om de tekst vocaal te verbeelden. Deze uitbeelding werd in die tijd vooral in wereldlijke muziek gebruikt. Sweelinck noemde zijn psalmen zelf religieuze madrigalen.
Het worden twee bijzondere uitvoeringen op twee bijzondere locaties. Magistrale muziek in een grootse entourage. Vrijdag 12 november om 20.30 uur in de Grote kerk in Hattem en zondag 14 november om 15.30 uur in Bergkerk in Deventer. Kaarten voor de concerten (€15,- | €10,- | €5,-) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.huygensmusic.nl.