Afbeelding
Website RK locatie Hattem

Inzamelingsactie voor de Voedselbank in Elburg

Algemeen

HATTEM – De werkgroep Missie Ontwikkeling Vrede (MOV) van de Rooms-Katholieke Kerk in Hattem, Hattemerbroek, Wezep en Wapenveld organiseert een inzamelingsactie voor de Voedselbank in Elburg.  


In de periode tussen Sint-Maarten en Christen Koning wil de werkgroep mensen helpen door hen wekelijks een boodschappenpakket te geven om hen zo noodzakelijke hulp te geven.
De huishoudens die hulp krijgen van de Voedselbank hebben maandelijks niet meer dan € 170 te besteden. De werkgroep wil jaarlijks ongeveer 80 klanten van de Voedselbank helpen. Zij zien deze actie als een mooie uitdaging om in het verlengde van hulp aan mensen in derdewereldlanden, ook mensen dichtbij te helpen die in armoede leven.
Naast de inzameling wil de werkgroep MOV ook een blijvende inzamelstand inrichten. U kunt helpen door een donatie in de collectebus op deze stand te doen, of door producten mee te nemen en hier neer te leggen. Er is vooral behoefte aan pasta’s, jam, hagelslag, koffie, thee en andere houdbare producten. Ook huidverzorgingsproducten als zeep en luiers zijn welkom. Van de ingezamelde gelden worden ook producten gekocht.
De inzamelingsactie van de werkgroep MOV start dit jaar op 23 oktober en zal eindigen rond 21 november. De inzameltijden zijn zaterdag 23 oktober voor en na de viering van 19.00 uur, op woensdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur, op de zondagen dat er een viering is om 9.00 uur en na de viering tot 10.15 uur. Zij hopen ook dit jaar weer een mooie opbrengst te realiseren.