Afbeelding
.

CDA Hattem haalt ideeën op over duurzaamheid

Algemeen

HATTEM- CDA Hattem was, naast Veluwe Duurzaam en Powered bij Hattem, aanwezig op de weekmarkt in de Week van Duurzaamheid.

De CDA’ers gingen met bezoekers van de markt in gesprek over wat Hattem nodig heeft om meer duurzaam te worden. Veel inwoners gaven aan dat isolatie van woningen en het plaatsen van zonnepanelen goede maatregelen zijn om energie-neutraal te worden. Diverse bewoners van huurwoningen gaven aan dat ook wel te willen, maar afhankelijk te zijn van de woonstichting. Ook bleek dat inwoners hechten aan een groene woonomgeving en goed onderhoud van het openbaar groen. Hattem moet er netjes uitzien. Verder zouden bij nieuwbouwplannen de woningen altijd met het dak op het zuiden gericht moeten zijn. Dat is gunstig voor zonnepanelen. Graag zien bewoners geluidschermen, het liefst met zonnepanelen, langs de A28 en A50.

Daarnaast werd ook gesproken over andere actuele onderwerpen. Zoals betere fietsenrekken in de Kerkstraat, in gesprek gaan met jongeren die overlast veroorzaken, zorgen voor betaalbare woningen voor ouderen en voldoende brede stoepen

Als met al kijken de CDA’ers terug om een nuttige middag. Fractievoorzitter Teun Juk: “Het is altijd mooi om met inwoners in gesprek te gaan. Je hoort dan wat er leeft onder de mensen en kunnen dat meenemen in ons politieke werk. We gaan hier zeker mee door!”