Eigen foto

Hattem wint thuis ruim van Hulshorst

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen behaalde Hattem de eerste driepunter.

Na een eerste helft waarin de bezoekers uit Hulshorst op voorsprong kwamen, gaven de geel-blauwen na de rust vol gas en behaalde het een verdiende 4-1 overwinning. Een mooie opsteker waarbij het team zichzelf beloond zag worden voor een goede teamprestatie.

Hattem startte furieus en had via Uzair Goelab al snel een aantal kansen. De bezoekers uit Hulshorst probeerden grip te krijgen op de wedstrijd en zochten dat in fysiek spel. Verdediger Ramon Flokstra, net terug van een blessure, was hiervan het slachtoffer en moest geblesseerd het veld verlaten. Mogelijkheden via Wesley van Winsum en de ingevallen Maikel Rave werden door de verdediging van Hulshorst gekeerd en een schot van Yannick Rave spatte op de lat uiteen. In de counter die hierop volgde, vonden de bezoekers het net juist wel. Timothy de Haan passeerde Hattem-doelman Stefan de Weerdt en bracht Hulshorst op voorsprong. Kort voor rust kwam Hulshorst met 10 man te staan. Aanvoerder Marco Drost “scoorde” zijn tweede gele kaart en kon al vervroegd de kleedkamer opzoeken.

Na de rust koos Hattem direct vol de aanval. Op het uur dan toch de verdiende gelijkmaker. Een hoekschop werd door de vrijstaande Jens Borger binnen getikt. Even later wist Wesley van Winsum het net te vinden. Felix Noordberger ontdeed zich, na een goede pass van Silvan Kersbergen, van zijn tegenstander en gaf aan Van Winsum met een afgemeten voorzet een niet te missen kans. Hulshorst had de handen vol aan de aanvalsdriften van Hattem. Met nog een kwartier te spelen vergrootte Hattem de voorsprong naar 3-1 dankzij Kevin Isidora die scoorde uit een rebound. Kort daarna werd het zelfs 4-1 dankzij Jens Borger. “De overwinning van Hattem betekende dat het loon naar werken kreeg. Evenals vorige week in de uitwedstrijd tegen Oene speelde het ook vandaag een goede wedstrijd met dat verschil dat er nu wel kansen werden gecreëerd en doelpunten vielen. Het is te hopen dat het de goede lijn volgende week kan voortzetten als het team zal aantreden in de eerste stadsderby van dit seizoen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Hatto Heim op het programma om 14.30 uur.”