Gradus Dijkman

Hatto-Heim ruim langs Olympia’28

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Ook de vierde van het seizoen heeft voor Hatto-Heim de volle buit opgeleverd.

Het team van Marcel van Walderveen was in Hasselt duidelijk een maatje te groot voor Olympia’28. De geelblauwen domineerden de wedstrijd en konden zichzelf alleen kwalijk nemen dat ze de tegenstander te lang in de wedstrijd hielden. Uiteindelijk zorgden doelpunten van Michel Koridon, Roan Admiraal, Bas Behrens, Rowan Mensink en Ward Willemsen voor een ruime 2-5 overwinning.

Waar Hatto-Heim dit seizoen meerdere keren toesloeg in blessuretijd, was het zaterdag al snel raak. In de vierde minuut torende Michel Koridon boven alles en iedereen uit en kopte een hoekschop van Bram Neuteboom overtuigend binnen. Hatto-Heim dicteerde de wedstrijd en kreeg via Bas Behrens, Twan van Rijssen en Rowan Mensink goede kansen om voor rust de wedstrijd al in het slot te gooien. In de allerlaatste seconde van de eerste helft kreeg Hatto-Heim hiervoor de rekening gepresenteerd, toen Bertus Finke na een counter de gelijkmaker binnenschoot.

In de tweede helft schoot Hatto-Heim wederom uit de startblokken. Olympia-doelman Luuk Dorland leverde de bal knullig in bij Roan Admiraal, die van grote afstand de bal in het verlaten doel schoot. Zes minuten later kon het meegereisde publiek opnieuw juichen. Bram Neuteboom bracht met een fraaie pass Bas Behrens in stelling, die vervolgens feilloos raak schoot. De marge van twee bleef niet lang staan. Twee minuten later ging de bal op de stip na een overtreding van Noah Brommer. Olympia-aanvoerder Patrick Reuvekamp wist wel raad met het buitenkansje en zette de 2-3 op de borden. Een kwartier voor tijd breidde Hatto-Heim de voorsprong weer uit. Op aangeven van Bas Behrens schoot Rowan Mensink raak. Kort hierop een enorme scrimmage voor het doel van Jorick Mensink. De thuisploeg claimde een doelpunt, maar deze werd niet toegekend. Toen de doelman voor rust leek te zorgen, werd hij hardhandig onderuit gelopen door Thijmen van den Berg die hiervoor een directe rode kaart kreeg. Vijf minuten voor tijd gooide Hatto-Heim de wedstrijd definitief in het slot, toen Ward Willemsen hard raak schoot voor de 2-5.

Met de overwinning bouwt Hatto-Heim het puntentotaal uit naar 12 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag wacht de eerste stadsderby van het seizoen. Hatto-Heim treedt dan in eigen huis aan tegen buurman VV Hattem, de wedstrijd begint om 14.30 uur. Op de website lees je alles over de Coronamaatregelen tijdens deze derby.