Afbeelding
.

Genoeg te doen voor Knotgroep Hattem

Algemeen

HATTEM- Knotgroep Hattem heeft er zin in. In het voorbije winterseizoen is door de corona-contactbeperkingen geen enkele boom gekortwiekt. Omdat bomen wel doorgroeiden, is er de komende seizoenen genoeg in en rondom Hattem te doen. 

Steeds meer inwoners weten de groep te vinden en ook de gemeente laat zich niet onbetuigd. De in 2017 opgerichte vrijwilligersgroep viert binnenkort het knotten van de 1000ste wilg en dat is één van minstens 400 bomen, die komende winterperiode geknipt en geschoren moeten worden. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) stelt mede namens de gemeente zagen, scharen, enz. ter beschikking en houdt van een afstand ook in de gaten, of het klussen veilig wordt gedaan.

Voorafgaand aan het reguliere knotseizoen wordt op zaterdag 6 november aan de slag gegaan in het kader van de landelijke Natuurwerkdag 2021. Zie ook www.natuurwerkdag.nl. Wethouder Carla Broekhuis is ook uitgenodigd. Als de bomen genoeg bladeren hebben laten vallen, begint op 9 november de wekelijkse dinsdag-knot-ochtend, soms aangevuld met zaterdagochtenden. Belangstellenden zijn welkom op de Natuurwerkdag en op de reguliere werkdagen; zij kunnen zich melden bij Remmer Fröling, tel. 06-55079005 of e-mail knotgroephattem@outlook.com.