Afbeelding
eigen

HVV nu ook actief in Recreantencompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Net als bij veel andere sportverenigingen betekende de coronapandemie ook voor de Hattemer Volleybal Vereniging (HVV) dat er leden afhaakten. 

Helaas moest daardoor heren 1 stoppen met competitie spelen en ook bij dames 3 haakte een aantal mensen na vele jaren competitie af. De dames wilden wel blijven volleyballen en zijn nog iedere donderdagavond samen met een groep heren te vinden in de Marke waar getraind op recreatieve basis.

Het spelen van een wedstrijd en de competitie onderling werd wel gemist en zo ontstond het plan om mee te doen aan de recreantencompetitie in onze regio met een mixteam (dames en heren). Dat lukte en de eerste wedstrijden zijn al gespeeld in de regio Randmeren. Het zijn avonden in toernooivorm samen met 6 andere verenigingen en er wordt met veel enthousiasme gevolleybald. HVV doet het als nieuwkomer helemaal niet slecht en na drie wedstrijden draait het mee in de middenmoot. De competitie bestaat uit zo’n 10 tot 12 wedstrijdavonden per seizoen, dat is wat minder dan de reguliere competitie en past goed bij het recreatieve karakter van dit type volleybal.

Het eerste recreantenmixteam van HVV is enthousiast en hoopt dat er volgend seizoen nog meer mensen mee willen doen zodat er dan met 2 teams gestart kan worden. Nieuwe leden, van jong tot oud en voor welk team dan ook, zijn van harte welkom. “Mooi dat de eerste jongens zich gemeld hebben bij de jeugd, dat belooft wat. Ook voor de heren zijn er plannen om weer van start te gaan. Op dinsdag en donderdagavond zijn er altijd volleyballers te vinden in de Marke en is iedereen welkom om een kijkje te nemen of mee te doen.”